terug naar assistme nieuws van assistme contact met assistme
aanmelden als websitebeheerder bij assistme
adverteren via assistme
partners van assistme
tips voor webmasters assistme

 

 

Aanmelden zoekmachines

Wanneer je veel bezoekers wilt hebben op je website, kan je hiervoor het beste onderstaande zaken goed doornemen en toepassen op je website. Op deze pagina's vind je de "Do's" en "Don'ts" als het gaat om het promoten van je website.

Wat moet je wel doen:

Wanneer je een website hebt, dan is het zeer verstandig om deze aan te melden bij alle grote zoekmachines en webdirectories. Voordat je dat gaat doen moet je er voor zorgen dat je website geoptimaliseerd is voor de zoekmachines. Hieronder geven we een lijstje met zaken die je daarbij kunnen helpen. 

Metatags:

Alle grote zoekmachines als Google, Altavista, Ilse, Webcrawler en Yahoo, kijken aan de hand van je paginacontent waar je website over gaat en van welk belang jouw website is voor het onderwerp dat je bespreekt. Dit doen ze door op zoek te gaan naar woorden die te maken hebben met het onderwerp dat je website bespreekt. De woorden worden niet alleen geïndexeerd maar ook geteld. Een zoekmachine robot bezoekt eens in de zoveel tijd je website en gaat dan alle woorden die hij tegenkomt tellen. Ook kijkt de robot of jouw website gelinkt wordt vanaf andere websites die hetzelfde onderwerp bespreken. En er wordt gekeken naar de websites waar je zelf naar toe linkt. Het is dus belangrijk om de zoekrobot te vertellen waar je website over gaat en welke woorden belangrijk zijn voor je website. Dat doe je door METATAGS te plaatsen in de HEADER van al je pagina's. Met onderstaande METATAG MAKER, kan je snel je eigen metatags maken.

Metatag Generator

Omschrijving:
Geef een korte omschrijving van je website geef hierin zoveel mogelijk zoekwoorden weer. Zorg ervoor dat je niet meer dan 500 tekens gebruikt. Gebruik ook geen populaire taal als super, beste, waanzinnig etc. En als laatste, gebruik geen VETGEDRUKTE letters

Zoekwoorden
(maximaal 20 en scheiden met komma's (bijvoorbeeld: auto,automobielen,garage:))

Auteur
Wie heeft de pagina gemaakt?

Titel van je pagina
Hoe heet je pagina? Maak ook in je titel gebruik van zoekwoorden. bijvoorbeeld:
Assistme.nl.... hier kunnen webmasters, geld verdienen, metatags maken, informatie vinden, software krijgen et.c

Bezoek mijn website
Als je je website regelmatig aanpast is het verstandig de robots regelmatig terug te laten komen. Alle nieuwe pagina's en teksten worden dan ook geindexeerd

Taal
In welke taal is je website geschreven/

Robots
Hier kan je aangeven hoe een zoekrobot je website moet indexeren. Bijvoorbeeld Index Follw betekend dat alle links op een bepaalde pagina dienen te worden geindexeerd. 

 

 

 

Kopieer nu onderstaande HTML code naar al je HTML pagina's tussen de <Head> en de </head> tags


Maak voor iedere pagina andere Metatags. Sommige zoekmachines filteren op woordenreeksen. Wanneer ze tijdens het indexeren een x aantal keer dezelfde woordenreeksen tegenkomen, is de kans groot dat niet al je pagina's worden geindexeerd of ze krijgen een lagere waardering waardoor die pagina minder goed zal scoren.


Aantal pagina's:

De meeste zoekmachines indexeren enkel nog websites die uit 5 of meer pagina's bestaan. Het heeft dus weinig zin om enkel maar één homepage te maken die je vervolgens helemaal vol zet met reclame. Probeer je website uit zoveel mogelijk pagina's te laten bestaan en geef je subpagina's de naam die zij vertegenwoordigen. Heb je op je website een pagina die over auto's gaat, noem deze pagina dan ook auto.htm en laat de link die naar deze pagina verwijst ook het woordje auto in zich hebben. 

Gebruik van Alt's en Headers:

Wanneer je gebruik maakt van images, kan het handig zijn om bij de images ook Alt's me te geven. Zoekmachines als Altavista en Google indexeren ook deze woorden. Extra nadruk op zoekwoorden kan je leggen door de woorden tussen een headertag te plaatsen (<h1><h2><h3> etc.). 

Werken met Framepagina's:

Wanneer je website is opgebouwd uit frames, zorg er dan voor dat de HTML code van je framepagina ook content bevat (hetgeen je ziet wanneer een webbrowser geen frames ondersteund). Plaats ook op deze pagina metatags en in de <body> de links met omschrijving naar alle pagina's van je website. Alleen op die manier zal een zoekrobot alle pagina's van je website indexeren.

 

Wanneer je de Metatags hebt geplaatst, kan je je website aanmelden. Assistme raadt onderstaande zoekmachines aan.

www.google.com 
www.Ilse.nl
www.zoek.nl
www.msn.nl
www.altavista.nl
www.Yahoo.nl
www.vinden.nl
www.Ilse.be

Aanmelden Webdirectories:

Minder bekend maar zeker niet minder belangrijk zijn de zogenaamde webdirectories. Als webmaster heb je er zeer veel aan om je bij dergelijke webdirectories aan te melden. Een voorbeeld van een webdirectory is winmenu of DMOZ. Deze webdirectories staan, door de grote aantallen woorden, zeer goed geindexeerd bij de zoekmachines. Wanneer jouw website wordt opgenomen in deze directories, profiteer je daar dus dubbel van mee. Je website wordt gevonden in de directorie en staat beter geindexeerd bij de zoekmachines. Assistme raadt onderstaande directories aan:

www.dmoz.org
www.winmenu.nl
www.webdirectory.com
www.startpagina.nl
www.Startbewijs.nl

Wat moet je beslist niet doen:


Veel zoekmachines hebben een duidelijke "abuse"policy. Wanneer je een zoekmachine probeert te misleiden, is de kans zeer groot dat je pagina op een zwarte lijst belandt. Dit kan betekenen dat je website nooit meer zal worden opgenomen in de betreffende zoekmachine. Daarom hier een aantal zaken die je beter niet kunt doen.:

 • Plaats geen zoekwoorden op je pagina die dezelfde kleur als je achtergrond hebben

 • Plaats geen redirect of pop-upscript op je pagina. Zeker pop-ups worden door steeds meer zoekmachines gezien als Spammethode
 • Gebruik nooit dezelfde metatags voor al je pagina's. verander voor iedere pagina in ieder geval de titel en de keyword's. Eventueel kan je de omschrijving ook voor iedere pagina uniek maken.
 • Meld je pagina steeds maar één keer aan. Het heeft geen zin om 20 keer op een dag te proberen om je website te laten indexeren. Een zoekmachine zal je aanmeldingen zien als spam.
 • Hou er rekening mee dat het soms wel enige maanden kan duren voordat je website daadwerkelijk wordt geindexeerd. Ga dus niet dagelijks je ebsite aanmelden
 • Maak geen gebruik van "Doorways". Dit zijn pagina's met een redirect die helemaal volstaan met keywords.
 • Linkprogramma's lijken een aardige manier om meer bezoekers te vergaren. Bedenk daarbij wel dat veel webmasters zelf op banners klikken om op die manier veel bezoekers te krijgen. Op die manier krijg je dus een hoop schijnbezoekers en stuur je je eigen bezoekers naar andere websites.

Andere handige tips:

 • Begin je eigen nieuwsbrief. Nieuwsbrieven zijn een manier om een vaste bezoekerskring te krijgen die regelmatig je website bezoeken. Bovendien kan je in je nieuwsbrief telkens weer een aantal reclameboodschapen als tekstlinks in je boodschap meesturen. Op die manier biedt je je websitebezoekers handige informatie zonder dat zij dit als irritant ervaren
 • Plaats gimmicks op je website. Bijvoorbeeld iedere dag een ander mopje of een liefdesmeter zijn dingen waar bezoekers voor terugkomen. Her en der op het internet kan je scriptjes vinden die je kunnen helpen bij het plaatsen van "gimmicks"

 • Adverteer op internetmarktplaatsen. Bijvoorbeeld op spullenbank.nl, marktnet.nl of speurders.nl . Hier komen veel bezoekers die wellicht via je advertentie op je pagina komen
 • Zorg voor een goedverzorgde website. Een rommelige website met veel pop-ups etc. wordt over het algemeen maar een keer aangedaan terwijl goed verzorgde websites steeds weer worden bezocht. 
 • Maak gebruik van bijvoorbeeld etiketten of briefpapier om je website aan te moedigen. Bestel bijvoorbeeld etiketten en plak deze op openbare plaatsen waar veel mensen komen. In veel café'click3.php?id=15&bid=5192">visitekaartjes en of etiketten achter kunt laten. Met je vrienden een aantal T-Shirts laten bedrukken is een andere mogelijkheid om je website een goede naam te geven.
 • Probeer origineel te zijn in je tekst en uitleg. Veel webmasters kopieren een bestaand concept en proberen op dezelfde manier aan websitebezoekers te komen. Op internet geldt dat "goed verzonnen" het beter doet dan "slecht gekopieerd".

Succes met je website


  

 
 

privacy  ||  disclaimer